Markedsføringen er afgørende for din videoproduktion

Det nytter ikke så meget at have lavet en glimrende videoproduktion, hvis den ikke får den ønskede virkning på målgruppen og blot ender som endnu en dråbe i internettets overflod af videoer. Ingen videoproduktion har nogensinde fået succes, hvis man blot har lagt den ud et tilfældigt sted og håber på det bedste – det siger næsten sig selv. Derfor er det helt afgørende, at man sørger for at videoproduktionen bliver fulgt op af en effektiv markedsføring.

I denne artikel kan du læse lidt om markedsføringen af din videoproduktion, og hvorfor den er så vigtig for videoproduktionens succes.

Videoproduktionen er kun ét element i din  markedsføringsstrategi

At markedsføre en video er en tidskrævende proces: det tager tid at finde frem til målgruppen og de rigtige distributionskanaler; det tager tid at få dem til at se videoen, og det tager tid at overbevise målgruppen om at købe dit produkt. Enhver videoproduktion skal derfor følges ad en langsigtet strategi der kan hjælpe dig med at:

  • Hæve konverteringsraten
  • Sprede dit budskab
  • Skabe opmærksomhed omkring dig selv eller dit brand.


I modsætning til en kortsigtet kampagne er det meningen, at videoproduktionen skal være en del af din samlede markedsføring i mange år frem, hvor den giver dig bedre mulighed for at vinde kundernes engagement og på den måde stikke af fra konkurrenterne på den lange bane.

Én video kan sjældent stå alene, og derfor er det vigtigt, at den passer til din resterende markedsføring eller kampagne, så den kan hjælpe til med at booste dit brand og øge din omsætning på lige fod med andre tiltag i din markedsføringsstrategi.

Ingen succes uden distributionsplan

Det absolut vigtigste element i enhver markedsføring af en videoproduktion eller reklamefilm er at planlægge distributionen. Hvis man ikke har en god distributionsplan, sker der med sikkerhed det værste, man overhovedet kan forestille sig som virksomhedsejer: nemlig ingenting!

Planlægningen af distributionsplanen for videoproduktionen foregår med udgangspunkt i spørgsmålene hvor, hvornår og hvordan:

  • Hvordan kan man sikre, at målgruppen ser videoen?
  • Hvornår er det bedste tidspunkt for målgruppen at se videoen? Bliver videoen set på det tidspunkt i købsprocessen, hvor den er produceret til at være mest effektiv?
  • Hvor er det bedst at distribuere videoen? Adwords, Facebook, Youtube, Vimea, Vime, Instagram, Snapchat, biograf, tv… Mulighederne er mange, men uden at planlægge præcis hvor og hvornår på et solidt oplyst grundlag, går man glip af rigtig meget.

En vellykket distributionsplan kræver et indgående kendskab til målgruppen, hvis den skal være relevant i mange år frem. Kendskabet til målgruppen får man ved mange timers dybdegående analyser af statistikker mm.

Video content marketing er vejen frem

Markedsføring handler grundlæggende om at gøre sig bemærket – og naturligvis helst på en positiv måde. Det kræver stor tilstedeværelse på de forskellige medier, hvor målgruppen interagerer. Og video content marketing er en af de bedste måder at opnå konstant tilstedeværelse i forbrugerens bevidsthed.

Content marketing er en vedvarende markedsføringsstrategi med det formål at opbygge en større brandværdi og -genkendelse ved at levere en kontinuerlig strøm af interessant og underholdende indhold til målgruppen. Det kan f. eks ske ved hyppigt at opdatere med nyt indhold på virksomhedens blog eller de sociale medier, så målgruppens interesse hele tiden vedligeholdes og skærpes.

En anden fordel ved content marketing er naturligvis, at mængden af information om dit produkt og kundeinformation akkumuleres, eftersom informationen ikke forsvinder fra din hjemmeside. Det betyder, at kunderne vil have lettere ved at finde svar på deres spørgsmål, så de på den måde får større tillid til dit brand.

Den største forskel mellem video content marketing og traditionelle former for videoannoncering, f. eks kampagner og reklamefilm, er naturligvis, at video content marketing er en proces der hele tiden fodrer forbrugeren med nye videoer, mens traditionel annoncering har en tendens til hurtigt at forsvinde fra markedet (og forbrugerens hukommelse). Hvis man vender blikket mod brands som Redbull og GoPro, vil man se eksempler på ekstremt succesfuld video content marketing, da de hele tiden bygger videre på deres brand med vilde og underholdende videoer.

Videoproduktion behøver ikke koste en formue

Det koster penge at få lavet en videoproduktion hos et bureau – det er ikke nogen hemmelighed. Jo hurtigere man er til at acceptere det faktum, jo hurtigere kan man komme i gang med at tjene penge på videoen.

Den bedste løsning er at være åben omkring sit budget, når man møder bureauet i stedet for at forsøge at forhandle prisen ned. Det er derfor en god idé, hvis man før mødet har besluttet sig for, hvor mange penge man har råd og lyst til at investere i en videoproduktion. På den måde undgår man at spilde sin egen og bureauets tid med udenomssnak og forhandlinger der kunne være brugt på at planlægge videoproduktionen.

Sandheden er nemlig, at man kan lave effektive videoproduktioner til næsten alle budgetter. Og hvis man forhandler med et dygtigt, professionelt og ærligt bureau, vil de altid være i stand til at levere et effektivt produkt inden for rammerne af ethvert budget.